06/21/14 12:29
(http://www.klassa.bg/)

Николай Цонев: Грешно беше закриването на Министерството на извънредните ситуации

 "Ако сложим картите на масата, никой не спомена, че през 2009 г. беше закрито Министерството на извънредните ситуации. Това беше грешна политика. След две сериозни наводнения - сегашното във Варна и областта, както и наводнението в с. Бисер, може да се направи равносметка, че бедствията не са били приоритет в програмата на управление и в резултат има човешки жертви." Това заяви в ефира на ТВ7 Николай Цонев, бивш министър на отбраната.

"По отношение на ситуацията във Варна, мога да кажа, че чух обвинения между политиците. Има закон за извънредните ситуации, в който ясно е указано - за областта отговаря областен управител, за общината - кмета. Явно действията на кмета на Варна не са били адекватни. Въпреки че кметовете и на Варна, и на Велико Търново са от ГЕРБ, този на Велико Търново говореше адекватно, като човек, който е запознат с обстановката, докато това не може да се каже за неговия колега от Варна. Може би хората трябва да се замислят, когато гласуват за своите градоначалници и за това какви хора избират", критикува бившият министър.




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване