06/21/14 16:22
(http://pik.bg)

Общините заплашват със спиране на проекти, ако не получат 200 млн. лв.

Общините заплашват със спиране на проекти, ако не получат 200 млн. лв.

Ако правителството не отпусне 200 млн. лв. до края на месеца за разплащане на проекти по ОП „Околна среда", общините ще бъдат принудени да спрат реализирането на всички дейности на обща стойност 3 млрд. лв.

Това послание беше отправено към управляващите след заседанието на УС на Националното сдружение на общините, предаде Дарик радио.

Пред Дарик председателят на управителния съвет на организацията Тодор Попов бе категоричен, че така ще се срути доверието към България в Европа, както и на строителните фирми към държавата и общините като коректен партньор.

„Тази сума е необходима за спасяването реализацията на програмата. В противен случай всички тези обекти, които са били предмет на интервенция по тази програма и които не са измислени случайно, просто няма да бъдат реализирани. А те са финансирани от ЕС за постигането на определени цели за опазването на околната среда. И за това няма да са виновни общините, а държавата", добави той.

„Ако не се отпуснат тези пари, предприемаме действия по спиране договорите с изпълнителите. Ако ни търсят неустойки, ние след това ще завеждаме съответните искове към държавата. Като цяло резултатът, ако се стигне дотам, ще бъде проваляне на европейската програма, неизпълнение на обекти, изключително лош имидж в Европа и лош имидж в строителния бранш по отношение на местната власт и държавата", каза още Попов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване