06/21/14 11:06
(http://www.klassa.bg/)

Писател приюти бедстващи в дома си, цяла България помага

 И днес българи от цялата страна се обединяват, за да помогнат с каквото могат на бедстващи след ужасяващите наводнения в Североизточна България.

Писателят Христо Стоянов създаде собствена инициатива в помощ на бедстващите хора. Той отвори дома си и приюти хора, останали без дом заради наводнението, съобщава Нова ТВ.

Семейство Милчеви преживяват една кошмарна нощ, след като са хванати във водния капан с двете си деца - едното на 6, а другото на 12 години.

„Беше много страшно, защото се чувствахме и двамата безпомощни, виждайки от две страни огромни вълни идващи точно към нашата къща, виждайки как почва да се срутва оградата, идва кола върху къщата ни.

Не знаехме в следващият момент какво ще стане, в следващия момент какво ще дойде с тази вълна”, обяснява Татяна Милчева.

Трагедията на хората обаче отваря сърцата на добрите хора. Писателят Христо Стоянов решава да приюти в дома си семейство Милчеви.

„Веднага се разбрахме. Няма да стоят без ток. Качих ги в колата, после се върнах да помагам, утре пак ще се върна да помагам, защото нещо трябва да се прави”, обяснява Христо Стоянов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване