06/21/14 12:52
(http://pik.bg)

Руски медии: Потопът няма да спре туристите в България

Руски медии: Потопът няма да спре туристите в България

Обстановката в българските морски курорти е нормална, съобщава руската информационна агенция TourDom.ru, позовавйки се на наши туроператори. "Има някои пътища, на които е ограничено движението, в частност, властите съобщиха, че затварят пътя към летището от Албена, но проблемите се отстраняват. Времето разбира се не е много приятно, студено е, но прогнозите за следващите дни са благоприятни, трябва да се затопли”, разказа руското издание. 

Извънредната ситуация, предизвикана от тежките наводнения в България, не се е отразила на туристическия поток в страната, съобщава руската агенция ТИА Новости. Българските власти са готови да разрешат всички проблеми, които възникнат при чуждестранните гости в резултат на последствията от наводненията, съобщава изданието „Московский комсомолец”, позовавайки се на изявление на представител на посолството на България в Москва. Съгласно информацията на дипломатите, отдихът в българските курортни зони и туристически бази протича спокойно.

Туристите не са отказват от планираните си почивки на българското Черноморие и не анулират самолетните си билети. Посолството на България в Москва постоянно поддържа връзка с водещите национални туроператори, които информират за ситуацията в курортите, допълва ТИА Новости. 

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България е готово да реши проблемите на чуждестранните туристи, които могат да възникнат заради наводненията в страната. Това заявиха за руското издание МК.ru от посолството на България в Москва. Въпреки това, по данни на дипломатическото представителство, чуждестранните туристи не се отказват от почивките в България заради метеорологичните условия. „След проливните дъждове в България отдихът на българските и чуждестранни туристи, включително във всички детски и младежки лагери, протича нормално”, съобщават от посолството. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване