06/21/14 07:46
(http://www.klassa.bg/)

СВАТБАНАТА РОКЛЯ преди и сега

 
Тоалетът на Charles James е носен от Барбара Бийтън на сватбата й за Алек Хамбро през 1934-та.
Рокля от копринен сатен с бродерия от Norman Hartnell, 1933 г. Носена е от Маргарет Уигам, херцогиня на Аргил.
Рокля от копринен брокат, шапка и обувки, носени през 1780 г. от Джейн Бейли на сватбата й с Джеймс Уикам.
Гуен Стефани се омъжи в рокля на John Galliano.
Модел представя сватбена рокля от изложението.
Лилавият тоалет на Vivienne Westwood е носен от Дита фон Тийз на сватбата й през 2005 г.A
 
 
Разходка сред най-известните сватбени одежди на всички времена със сигурност е вълнуващо ретро пътешествие не само за бъдещи младоженки, а и за тези, които не са забравили традициите. Домакин на сватбения романс е музеят „Виктория и Албърт” в Лондон. Там ще станете съпричастни с венчавките на Чарлз и Камила, лейди Даяна, принцеса Грейс от Монако, както и на нетитулувани дами като модната икона Кейт Мос.

 

Ако искате детайлно да проследите облеклото на певицата Гуен Стефани в специалния й ден, имате шанс да го сторите на експозицията Wedding Dresses до 15 март 2015 г. Освен вокалистката на No Doubt своя брачен тоалет е предоставила и кралицата на бурлеската Дита фон Тийз. Роклите на всички знаменитости са вдъхновявали хиляди и са красели кориците на много лъскави списания и първите страници на таблоидите. Освен творения на влиятелни модни къщи от настоящето, като Vivienne Westwood, Christian Lacroix и Vera Wang, са изложени и модели на Charles Frederick Worth от 1880 г., Paquin Lalanne et Cie за Stern Brothers от 1890-а, на Charles James от 1934 г. и Ella Dolling от 1941 г. Роклите им развеждат от най-пищните до най-семплите и изобретателни сватбени дизайни на съответната. Наред с булчинските творения са представени и тоалети на шаферки, костюми и смокинги на младоженците, аксесоари и обувки, както и редки фотографии и скици на моделите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване