06/21/14 17:24
(http://www.klassa.bg/)

Цачева: Не изключвам вариант Симеон Дянков пак да е финансов министър

 Симеон Дянков е бил поканен в надзора на ВТБ Банк, защото не са толкова много финансистите и банкерите на неговото ниво. Това заяви в предаването „Седмицата“ на Дарик радио зам.-председателят и депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева.

Информацията за присъединяването на Дянков към Надзорния съвет на ВТБ, която е миноритарен акционер в КТБ и вече е заявила намерение да купи банката на Цветан Василев, се появи вчера (вижте подробности в „Още по темата“).

Тя изключи възможността да оглави следващото правителство, ако ГЕРБ спечелят изборите, но не отрече варианта Симеон Дянков да се върне в България като финансов министър и вицепремиер.

„Не са толкова много финансистите и банкерите като него. Той доказа, че по време на криза, когато банкови системи се сриват под държавно управление, в България това не беше допуснато“, добави Цачева.

По думите й въпросът за връщането на Дянков е към човека, който поеме мандата, но в политиката нищо не било изключено.

„Аз съм много далече от изпълнителната власт. Убедена съм, че никога няма да имам задължението да съставям кабинет“, каза още депутатът от ГЕРБ.

„ГЕРБ иска избори, колкото се може по-рано. Няма значение коя от трите спрягани дати би се избрала, но така или иначе трябва първо да има подадена оставка. От начина, по който се говори, включително след вчера, се създава едно впечатление, че ще има оставка, ама надали. Докато не видя на практика подадена оставка, не им вярвам“, каза още Цачева.

„Оттук насетне, ако ГЕРБ поеме управлението в някаква форма – самостоятелно или не, за нас е важно да се извади държавата от тази ситуация“, добави тя. По думите й за коалиции към този момент в ГЕРБ нямало разговори.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване