06/21/14 07:33
(http://www.klassa.bg/)

Цената на златото се върна над $1300

 Цената на златото се върна над 1300 долара за тройунция вчера, водена от пренасочването на инвеститорите към по-консервативни активи заради напрежението в Близкия изток и очакванията, че монетарната политика на водещите централни банки ще предизвика инфлация, пише Investing.com.

 

През последното денонощие златото се търгува в доста широки граници. Дъното в рамките на сесията в четвъртък бе при 1275,90 долара за тройунция, след което дойде поскъпване до 1319,60 долара за тройунция. Към 11,15 часа вчера българско време златото с доставка през август се търгува за 1308,80 долара за тройунция на електронната платформа на борсата в Ню Йорк, допълва investor.bg.

 

За интереса към златото допринасят опасенията, че САЩ ще се намесят по-решително в Ирак, където от няколко дни се води война. Тя вече доведе до проблеми с доставките на петрол от страната, след като чуждестранните компании започнаха евакуация на своите работници.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване