06/21/14 12:15
(http://pik.bg)

Шефът на националната пожарна: Във Варна обстановката се нормализира

Шефът на националната пожарна: Във Варна обстановката се нормализира

В община Аксаково все още не са преодолени щетите, но като критична точка, която се наблюдава евентуално за нови разливи е община Иваново, Русенско,  каза  директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов във връзка с бедствено положение във област Варна след наводнението, съобщи "Фокус".

„По отношение на обстановката във Варна нещата постепенно се нормализират, остава напълно да се възстанови подаването на ток и почистването на улиците. В Добрич и Велико Търново нещата постепенно се нормализират. Сутринта разговаряхме за броя на жертвите от наводненията, според нас официално броят им е 12, едната бройка излиза като информация, но все още търсим, но не сме потвърдили със сигурност, че има още един загинал човек”, обясни гл. комисар Николов. 

„Тази нощ предимно работата, която се извършваше, беше отводнявания в Добрич, във Велико Търново. Там бяха наводнени повече от 300 къщи – това беше основно. Труповете на животните, които се намират при разчистванията, не са чак толкова много, но определените служби минават събират животните, за сметка на държавата се поддават на екарисаж и унищожават”, посочи той. „Санитарните служби РИОСВ контролират качеството на водата и съответно Агенцията за безопасност на храните наблюдават консерви и буркани дали са годни или негодни за консумация”, каза още гл. комисар Николов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване