06/22/14 09:27
(http://www.klassa.bg/)

В Сеул бе арестувана съпругата на издирван предприемач милиардер

 Южнокорейската полиция арестува съпругата на избягалия собственик на ферибота "Севол", потънал на 16 април. 

На борда на плавателния съд имаше 476 души, 300 от тях загинаха при произшествието, припомня агенция Рьонхап. 
Жената бе арестувана в дома си в предградие на столицата Сеул. Полицията смята, че 72-годишната Квон Йон Чжа разполага с данни, които могат да помогнат за откриването и залавянето на съпруга милиардер Ю Бен Ун. Правителство обяви награда от 500 млн. вона (490 000 долара) за информация за местонахождението му. 
Ю Бен Ун е обвинен в присвояване на чуждо имущество и укриване на данъци. Самият бизнесмен няма акции на компанията оператор "Чонхечжин", която притежава "Севол". Но роднини на предприемача контролират компанията чрез сложна мрежа от холдингови компании. 
По-рано бе съобщено, че генералният директор на компанията оператор Ким Хан Сики, както и екипажът на ферибота отричат приписваната им вина за гибелта на хората. 
Прокуратурата смята, че в стремежа си да увеличи печалбите "Чонхечжин" постоянно е претоварвала ферибота, въпреки че той е станал по-малко устойчив след ремонт. По делото за катастрофа бяха арестувани около 20 души.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване