06/22/14 19:24
(http://www.klassa.bg/)

ДБГ изключи от партията поискалия оставка на Кунева

 Иво Иванов, който в средата на миналата седмица поиска оставката на лидера на „България на гражданите“ Меглена Кунева, е бил изключен от партията. Това е било решено на провелото се през уикенда заседание на Националния съвет на партията в Плевен, съобщи за „Преса“ зам.-председателят на партията Найден Зеленогорски. „За“ изключването му гласували 30, едва трима се въздържали – сред тях и самата Кунева.

Искането за оставка обаче не е било обсъждано. Причината – вносителят Иво Иванов, който е член на Контролния съвет на партията, не е присъствал, а никой друг не е засегнал този въпрос. „Как да присъствам, като не съм поканен“, репликира Иванов чрез „Преса“. Според Зеленогорски обаче членовете на Изпълнителния и Контролния съвет нямат нужда от специална покана. По думите му темата била затворена с решението на ръководството, че изборите са успешни и не могат да се търсят „вини и оставки“ затова, че „хората се справили“.

Официалните мотиви за изключването на Иванов са, че „с действията си по време на предизборната кампания той е работил срещу партията“. „Колеги извадиха негови разпечатки от постове във фейсбук и интернет пространството, в които той призовава да се гласува с преференция за друг кандидат на Реформаторския блок. Това е абсолютно недопустимо“, обясни Зеленогорски.

В деня на заседанието Иванов коментира, че изключването му ще е тест доколко демократична е партията. „Някои хора не искат да поемат политическа отговорност. В устава не пише, че г-жа Кунева е избрана за вечни времена“, коментира Иванов. Според него авторитетът й е „спорен“ сред десните избиратели и оставането й на лидерския пост не е от полза на ДБГ.

Докато траеше процедурата по изключването му, Иванов участва в благотворителен футболен мач заедно със звездата от близкото минало Емил Кременлиев в подкрепа на дете, страдащо от церебрална парализа.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване