06/23/14 14:32
(http://www.klassa.bg/)

Македония си има ново правителство

 Македония си има ново правителство. Македонският парламент гласува със 77 гласа "за" и 6 "против" състава на новото правителство, предложен от Никола Груевски, предаде агенция МИА.

ВМРО-ДПМНЕ и Демократичният съюз за интеграция (ДСИ) продължават коалицията и отново заедно формират правителство. В състава на кабинета най-голяма изненада бе предлагането на досегашния преговарящ в спора с Гърция за името на Македония Зоран Йолевски за министър на отбраната.

Новост е също поемането на министерството на образованието от член на Демократичния съюз за интеграция Абдулаким Адеми, който досега ръководеше министерството на околната среда и градоустройството. Министрите на финансите, външните и вътрешните работи в досегашния кабинет запазват постовете си и в новия, допълва БТА.

ВМРО-ДПМНЕ спечели предсрочните парламентарни избори на 27 април и има 61 депутати, а ДСИ получи най-много гласове в албанския лагер и има 19 депутати в 123-местния парламент на Македония. Депутатите от Социалдемократическия съюз на Македония обявиха, че изборите са нечестни и се отказаха от депутатските си мандати.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване