06/23/14 16:08
(http://pik.bg)

НЗОК ще предложи актуализация на бюджета си с 328 млн. лв.

НЗОК ще предложи актуализация на бюджета си с 328 млн. лв.

Надзорният съвет на НЗОК ще предложи актуализация на бюджета на Касата в размер на 328 млн. лв.  Това заяви пред журналисти председателят на Съвета д-р Бойко Пенков след заседанието му.

Предложението ще бъде внесено в понеделник до министъра на здравеопазването Таня Андреева.

"Тези средства ще стигнат, за да се плати за болнична помощ и лекарства, заплащани от НЗОК, до края на годината",
посочи още д-р Пенков.

По думите му стана ясно, че над 55 млн. лв. са средства от преизпълнението на събираемостта от здравноосигурителни вноски, като те ще бъдат насочени за плащане на болниците през декември.
"Дейността на болниците, извършена през юни, ще бъде изплатена на 100%", увери д-р Пенков.

Във връзка с възникналите проблеми с Корпоративна търговска банка (КТБ) Здравната каса декларира, че кризата с банката няма да рефлектира върху плащанията на дейността на договорните партньори на институцията.

КТБ обслужва сметките на районните здравноосигурителни каси (РЗОК) в градовете Варна, Враца, Плевен, Пловдив и Хасково. Предстоящите плащания на договорните партньори за отчетена дейност през месец май ще бъдат извършени до 30 юни 2014 г.

От 1 юли ще бъдат открити и сметки на петте РЗОК в други търговски банки, утвърдени от Министерството на финансите за работа с бюджетни организации, уточняват от НЗОК.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване