06/23/14 21:39
(http://www.klassa.bg/)

Орешарски: Американските инвестиции са важни за нас

 "За нас инвестициите от САЩ са важни". Това заяви министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си в Министерския съвет с помощник зам.-министъра към Департамента по търговия на САЩ Кенет Хаят, съобщиха от правителствената информационна служба.

Хаят и Орешарски обсъдиха активизирането на търговията и инвестициите между България и САЩ. Хаят подчерта, че през миналата година те са нараснали с 10% и изрази увереност, че в бъдеще може да се постигне и по-голям растеж.

Орешарски отбеляза, че има потенциал за развитието на високите технологии. "Имаме голям интерес към такъв тип инвестиции", обясни министър-председателят. Като друг привлекателен сектор за инвестиции премиерът посочи енергетиката и сектори от машиностроенето. Орешарски обърна внимание на диверсификацията на газовите доставки и проекта за Южен газов коридор. "Ще ускорим работата по интерконектора с Гърция", добави премиерът. Той отбеляза също така преговорите с Уестингхаус и диверсификацията на технологиите в този сектор.

Хаят изрази подкрепата си за американската компания Тишмън, която има интерес към изграждането на национален стадион в България. Посланикът на САЩ Марси Рийс, която също присъства на срещата, отбеляза, че за бизнеса най-важни са прозрачността, диалогът и предсказуемостта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване