06/23/14 17:02
(http://pik.bg)

Орешарски: Ще ускорим работата по интерконектора с Гърция

Орешарски: Ще ускорим работата по интерконектора с Гърция

За нас инвестициите от САЩ са важни. Това отбеляза министър-председателят Пламен Орешарски по време на срещата си в Министерския съвет с помощник зам.-министъра към Департамента по търговия на САЩ Кенет Хаят, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата обсъдиха активизирането на търговията и инвестициите между България и САЩ. Кенет Хаят изтъкна, че през миналата година те са нараснали с 10% и изрази увереност, че в бъдеще може да се постигне и по- голям растеж.

Помощник зам.-министърът се поинтересува кои сектори биха били интересни за американски инвестиции и експертиза. Премиерът Орешарски отбеляза високите технологии, за чието развитие има потенциал. „Имаме голям интерес към такъв тип инвестиции“, изтъкна министър-председателят. 

На следващо място той посочи енергетиката и сектори от машиностроенето. Премиерът Орешарски обърна внимание на диверсификацията на газовите доставки и проекта за Южен газов коридор.

„Ще ускорим работата по интерконектора с Гърция“, добави премиерът. Той отбеляза също така преговорите с Уестингхаус и диверсификацията на технологиите в този сектор. 

Кенет Хаят изрази подкрепата си за американската компания Тишмън, която има интерес към изграждането на национален стадион в България. Посланикът на САЩ Н.Пр. Марси Рийс, която също присъства на срещата, отбеляза, че за бизнеса най-важни са прозрачността, диалогът и предсказуемостта. 

По време на разговора Кенет Хаят изрази своите съболезнования за бедствието във Варна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване