06/23/14 16:26
(http://pik.bg)

Проливните дъждове активизираха свлачища по пътя между селата Рибново и Осеново

Проливните дъждове активизираха свлачища по пътя между селата Рибново и Осеново

Пътят между селата Рибново и Осеново е в изключително тежко състояние след проливните дъждове през изминалата седмици, съобщава "Фокус" като се позовава на официална информация на общинския съветник в Гърмен Ибрахим Джуркин. Той обясни, че въпреки опасностите, местните хора продължават да използват пътя, тъй като е много по-кратък и намалява с близо 50 км разстоянието, когато пътуват към Благоевград или София.

„Община Гърмен не отделя средства, защото официално отсечката не е в експлоатация. Още през пролетта на 2009 участъкът трябваше да бъде открит с необходимите отводнителни канали, водостоци и други пътни съоръжения. Пет години по-късно, въпреки усвоените 17 милиона лева от държавния бюджет, той дори няма Акт 16 и бавно, но сигурно се саморазрушава. Вероятно пак се изчаква да се случи нещо лошо, за да се реагира”, коментира Ибрахим Джуркин.

Той обясни, че две коли не могат да се разминат, ако едната от тях не се отмести на пътния банкет. Има и асфалт, който пропада и се разрушава с всяка следваща година, тъй като няма никаква поддръжка, дори и през зимата.
Общинският съветник отправи апел към Прокуратурата и държавните институции, които имат отношение по въпроса да се намесят.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване