06/23/14 21:29
(http://www.klassa.bg/)

Траян Бъсеску: Извинявайте, но няма да подам оставка

 Румънският президент Траян Бъсеску поиска извинение от румънците заради създалата се ситуация във връзка сарестуването на брат му Мирча Бъсеску.

Държавният глава обаче заяви, че ще остане на поста си до последния ден от мандата си, като по този начин отхвърли хипотезата, че може да подаде оставка на фона на корупционния скандал, в който бе замесен брат му, съобщава информационният сайт Зиаре.

„Във връзка с искането на някои господа да подам оставка заради нещо, което не съм го извършил аз: съжалявам изключително много, че брат ми е заподозрян в търговия с влияние, но той е човек на 60 години, който живее в Констанца със семейството си, а аз живея в Букурещ. Виждаме се веднъж на две години и не съм имал никакви информации нито от него, нито от разузнавателните служби на държавата“, подчерта Бъсеску.

Изявлението на Бъсеску идва след като брат му Мирча Бъсеску беше задържан в петък в предварителния арест за 30 дни по обвинения в търговия с влияние. Той е обвинен, че е получил от Флорин Ангел – син на престъпния бос Санду Ангел, наричан Берча Мондиал, 250 хил. евро, за да издейства от магистратите благоприятно решение или освобождаване на съдения за опит за убийство Санду Ангел.

Същевременно прокурорите от Висшия касационен съд започнаха наказателно преследване днес срещу зетя на президента Раду Прикоп, съпруг на по-голямата му дъщеря Йоана Бъсеску, по обвинения в измама и фалшификация във връзка с реституция на земя.

Във връзка с това Бъсеску заяви, че не знае за какво става дума и подчерта, че всички румънци трябва да отговарят пред закона за постъпките си.

Също днес ръководствата на двете камари на парламента се събраха, за да обсъдят предложението на председателя на Сената – Калин Попеску Таричану, да бъде поискана оставката на държавния глава.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване