06/24/14 06:48
(http://www.klassa.bg/)

OMV: “Южен поток” може да бъде изключен от Третия пакет

 Проектът за газопровод “Южен поток” може да стане изключение от изискванията на ЕС към тръбопроводния транспорт, посочи пред бизнес изданието Виртшафтсблат ръководителят на австрийската компания OMV Герхард Ройс, цитиран от ИТАР-ТАСС.

 

Ясно е, че всичко трябва да бъде осъществено в съответствие с европейското право, посочи Ройс. В някои сфери обаче могат да бъдат направени изключения, допълни той.

 

Ръководителят на OMV е на мнение, че ЕС трябва да обсъди с „Газпром” възможностите за предоставяне на такъв специален режим. Той добави, че преговорите по проекта трябва да бъдат ускорени, а не “замразени”.

 

Темата за строителството на газопровода “Южен поток” ще бъде обсъдена при днешното посещение на руския президент Владимир Путин в Австрия. Планира се да бъде подписано споразумение между акционерите на съвместната проектна компания South Stream Austria - руската „Газпром” и австрийската компания OMV.

 

След провала на проекта за газопровода „Набуко” Австрия реши тази година да се върне към “Южен поток”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване