06/24/14 06:31
(http://www.klassa.bg/)

Банката вече приема плащания

 

Гражданите могат да погасяват кредитите си към КТБ.
Гражданските трезори в КТБ вече работят, като допускането до тях става само след представяне на съответния документ. Банката не е изключена от платежната система и платежни нареждания към нея могат да се изпълняват, включително с цел погасяване на кредити. Това става ясно от съобщение на сайта на КТБ, която от петък е под специален надзор на БНБ.

 

От БНБ поясниха, че се изпълняват както дебитни, така и кредитни операции. Това означава, че пари по сметка на клиенти могат да се превеждат, те се съхраняват там, но средствата могат да се теглят на 21 юли, когато банката отново ще заработи. Кредитите също могат да се обслужват, което е много важно, посочиха от Централната банка.

 

От НОИ обясниха, че около 6000 души – пенсионери и хора, които получават обезщетения, имат сметки в КТБ. Тези, които искат тези плащания да се превеждат по карта от друга банка, трябва да заявят това в териториалните поделения на НОИ, като предоставят копие от документ за новата банкова сметка и заявление за промяната й. Ако пенсионерите искат юлските им пенсии да се преведат по нова карта, ще трябва да подадат заявления до 2 юли.

 

От Здравната каса заявиха, че плащанията за май към договорните партньори на петте районни каси със сметки в КТБ – във Варна, Враца, Плевен, Пловдив и Хасково, ще се извършват чрез Централното управление до 30 юни. От 1 юли ще бъдат открити сметки в други банки.

 

Само едно държавно училище – Професионалната техническа гимназия в Габрово, има сметка в КТБ. Образователното министерство работи по прехвърлянето на школото към друга банка, а при необходимост може да осигури аванс, за да не се бавят учителските заплати.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване