06/24/14 07:06
(http://www.klassa.bg/)

Евроскептиците не успяха да формират блок в ЕП

 Холандският евроскептик Херт Вилдерс съобщи, че неговата Партия на свободата и четири други партии не са успели да формират група в Европейския парламент с френския Национален фронт.

„За съжаление, не успяхме да формираме група с шест други партии в Европейския парламент преди крайния срок от 24 юни”, каза Вилдерс. До вторник партиите трябваше да поискат статут на група в Европейския парламент след изборите от миналия месец, при които евроскептичните партии пожънаха успехи на територията на континента.

Вилдерс по-рано обеща да „унищожи чудовището Брюксел отвътре”.

Съгласно регламента на ЕС, най-малко 25 депутати от седем нации от ЕС са необходими за образуването на група в ЕП, което би им осигурило допълнително финансиране от ЕС и други предимства. Вилдерс и лидерът на френския Национален фронт Марин Льо Пен бяха оптимистични, че ще успеят да убедят две други партии да се присъединят към групата, която включва белгийската крайнодясна партия Фламандски интерес, Партията на свободата на Австрия и италианската Северна Лига.

„Уверен съм, че можем да направим това и по-късно през годината и ще намерим депутати от седем страни”, каза Вилдерс. Той подчерта, че няма да формира фракция на всяка цена, като изключи категорично възможността да работи с полската еврофобска партия Конгрес на новата десница.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване