06/24/14 08:06
(http://pik.bg)

Министър Греков: 30% от сечта край "Аспарухово" е незаконна

Министър Греков: 30% от сечта край "Аспарухово" е незаконна

Около 30% е незаконната сеч в района на варненския квартал "Аспарухово". Едва 3% е законната, заяви в ефира на Би Ти Ви земеделският министър Димитър Греков. "Това е страшно много. Не само роми секат незаконно", уточни той. Греков обаче не поясни колко са наложените глоби за незаконна сеч и в какъв размер са те. Той не обясни и дали тази сеч е станала причина за големите наводнения в "Аспарухово".

"Над 357 хил. дка от житната реколта е засегната от наводненията. Има райони, в които близо 80% от пшеницата е полегнала, но не е унищожена", заяви в ефира на Би Ти Ви земеделският министър Димитър Греков. Това обаче не значело, че ще ядем некачествен хляб.  "В Северна България се произвежда качествена пшеница. Няма опасност да ядем фуражен хляб", уточни Димитър Греков.

До 1 септември ще бъдат направени огледи на състоянието на посевите. "При наличие на средства ще изплатим обезщетения на собствениците на пропаднали от наводненията площи", поясни министър Греков. 

Днес се свиква Консултативен съвет по зърното. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване