06/24/14 22:32
(http://www.klassa.bg/)

Община Пловдив върна картините на Златю Бояджиев на неговите наследници

 Наследниците на Златю Бояджиев си върнаха 5-те картини, за които водиха дела над 22 години с община Пловдив. Местната управа върна днес доброволно платната "Обяд на моето семейство”, "Кукери", "Разстрел", "Мъж на колене” и "Баташкото клане”, пишат от marica.bg.

Припомняме ви, че тази година, през май, се заформи скандал около връщането на картините на реалните им наследници заради отказът на чиновниците да изпълнят съдебното решение. След намесата на частен съдебен изпълнител общинарите изпълниха волята на съда. Картината Баташкото клане остава безвъзмездно в Историческия музей след подписано споразумение с наследниците.

"Натоварихме картините в специален бус, оборудван за пренос на картини и го организирахме без камери и фотоапарати, за да не се получи същия цирк като преди месец, когато направихме първия опит да си ги приберем.", заяви пред изданието внукът Златин Бояджиев. Той уточни, че ще оставят до празника на Пловдив 6 септември голямото платно "Баташкото клане". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване