06/24/14 16:42
(http://pik.bg)

Орешарски потвърди: Здравната каса е в лошо състояние

Орешарски потвърди: Здравната каса е в лошо състояние

Здравната каса и лекарствената политика са в лошо състояние. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на среща с представители на граждански и неправителствени организации.

„Дефицитът, който заварихме през миналата година, оказва влияние и върху текущия дефицит. За съжаление, върху този ефект влияе вероятно по-мудната работа на администрацията, правителството ни, без законови изменения не могат да се въведат дисциплиниращи мерки. Не бяхме достатъчно настоятелни тук и виждам, че нещата не са добри”, заяви премиерът. 

По думите му, консолидацията на обществото в средата на миналата година е била на пределно ниско равнище и досега не е много напред. 

„Състоянието на държавата не може да се характеризира еднозначно. Има сектори, които са в по-лошо състояние, има такива, които са в по-добро. Моята сфера е между първите пет в европейските страни. Енергетиката не е в добро състояние. Знаете ли как щеше да стане в идеално състояние? Ако миналата година бях удовлетворил исканията за 20 % увеличение на цените. Не се справихме за една година, което е критика към нас, но аз никога не съм си представял, че ще се справим за една година”, посочи Пламен Орешарски.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване