06/24/14 12:13
(http://pik.bg)

Политологът Александър Маринов: За пръв път виждам такъв резил като на Сергей Станишев

Политологът Александър Маринов: За пръв път виждам такъв резил като на Сергей Станишев

През последните 25 години сме виждали всичко, но такова падение на формален ръководител, не бих го нарекъл лидер, аз за пръв път виждам. Такъв резил, такова извъртане, след като той заявяваше друго, това е едно паническо бягство, въпросът е какво следва от това. Това коментира политологът Александър Маринов по повод внесената от Сергей Станишев молба в деловодството на Народното събрание за прекратяване на пълномощията му като народен представител.

"За пръв път виждам такъв резил като на Сергей Станишев. Такъв резил, такова извъртане, след като той заявяваше друго, това е едно паническо бягство, въпросът е какво следва от това. Отдавна съм доказал, че това е една личност, която ще срине и ще довърши БСП заедно със своето обкръжение, въпреки, че не съм очаквал да стане по такъв позорен начин, защото всичко в политиката и в живота изисква някакво мъжко достойство“, коментира Маринов.

Според него има няколко неща, които възникват оттук нататък - какво следва за БСП и как партията ще приеме този факт и какво се случва с правителството. 

„Сергей Станишев си дава оставката от парламента, но не си дава оставката като председател на БСП. Една такава постъпка, дори ако искате и формалното отиване Брюксел, аз не съм чувал председател на партия да отиде в Брюксел и да остане такъв. Следователно въпросът е какво ще направи БСП. Вярно е, че това на практика означава че БСП се отървава от Станишев, но начинът по който това се случва, според мен допълнително ще се стовари като удар върху БСП. Второ какво се случва с правителството и тук възниква въпросът – кой говори от името на БСП и какви решения ще бъдат взимани от Народното събрание“, каза още Александър Маринов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване