06/24/14 06:55
(http://www.klassa.bg/)

Сем. Обама и сем. Клинтън се мразят!

 

Ню Йорк Таймс
Корицата на книгата.
Семейство Клинтън и семейство Обама са в трайна и неописуема вражда. Така поне твърди новата книга Blood Feud (Кървава вражда) на журналиста Едуард Клайн. Клайн навлиза в ревнивите отношения между Бил и Барак, между Хилари и Мишел и предупреждава, че вероятно ще експлодират през 2016 г., когато са следващите президентски избори.

 

Според Клайн двете първи семейства в Демократическата партия не могат да се траят.

 

„Мразя Обама повече от когото и да било, от всеки мъж, когото съм срещал, от всеки, който някога е живял”, признава Бил Клинтън пред приятели през 2008 г. и допълва, че никога няма да прости, че Обама го е нарекъл расист.

 

Чувството на омраза е взаимно, убеден е авторът на книгата. Мишел Обама имала навик да се усамотява в някой дискретен ъгъл на Белия дом с доверената си съветничка Валери Джарет,

 

да си отварят бутилка шардоне

 

да обсъждат бъдещето на президентските щерки Малия и Саша и да си клюкарят за навиците не на някой случаен, а на Хилари. Госпожа Клинтън била любимата черна овца в разговорите на двете дами. Те наричали Хилари с думата  Hildebeest по името на досадната рунтава антилопа гну от танзанийския резерват Серенгети.

 

През септември 2011 г. Обама кани Бил Клинтън да поиграят голф, а Клинтън признава пред Хилари, че няма да му е приятно по никакъв начин. Причината е, че Бил имал двама наследници в Белия дом – Буш и Обама, но от двамата Буш много повече и по-често искал неговите съвети за разлика от Обама, който изобщо не се интересувал от мнението на Бил. Наистина не мога да понасям как Обама говори с мен, винаги сякаш ми се надува и се заяжда, признава Клинтън. Понякога просто се вторачваме един в друг – доста странно поведение, продължава бившият президент.

 

Бил смята, че съпругата му Хилари е една от най-квалифицираните, най-подготвените за президентския пост през 2016 г. Както казва Бил, едва ли не е най-подготвената в цялата история на САЩ. Точно това Клинтън се опитал да разкаже на Барак Обама по време на злополучната голф игра, но Обама не искал и да чуе, само сменял темата.

 

Обикновено когато Обама има някаква идея, той винаги след миг е осенен от точно обратното – например изтеглянето от Афганистан, коментира Клинтън. Така е и по време на вечерите, когато преминава от едно настроение в друго. Така е и на една вечеря през 2013 г., когато Хилари пита Мишел дали действително смята да се кандидатира за сенатор от Илинойс. Първата дама на САЩ потвърждава, че идеята й е близка, но още не е решила. Бил поглежда строго жена си и сменя темата с обсъждане на предизборната кампания през 2012 г. Обама обаче е

 

напълно разсеян

 

и изобщо не отвръща, разказва Клайн и допълва, че Обама се държи много мило с Клинтън, но само пред хората и когато става дума за шоу. Когато Бил коментира,     че Обама ще трябва да помогне на кандидата на демократите през 2016 г., Обама със сарказъм отвръща: „Наистина ли?”

 

Така Бил Клинтън е сигурен, че Обама няма да подкрепи кандидатурата на Хилари през 2016 г., а иска да бъде наследен от някой като него – втори Обама.

 

Книгата на Клайн вече е на пазара в САЩ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване