06/24/14 14:10
(http://www.dnevnik.bg/)

Станишев ще е евродепутат, но остава лидер на БСП (видео)


Лидерът на БСП Сергей Станишев потвърди официално, че ще стане евродепутат. 

След заседание на ръководството на БСП той обяви, че ролята, в която влиза, е продиктувана от новата ситуация в Европа и страната след изборите. 

По-рано днес стана известно, че снощи - в последния възможен момент, лидерът на БСП е депозирал в деловодството на Народното събрание заявление за предсрочно прекратяване на пълномощията му като депутат в България. Решението дойде въпреки многократно повтаряните обещания преди, по време и след евровота, че  повежда листата на социалистите като знак за важността на изборите и за победата, която БСП ще извоюва, както и че ще се оттегли, защото има достатъчно работа за вършене в България. 

Сергей Станишев обяви, че остава лидер на партията си, въпреки слуховете, че се готви да се оттегли от поста. 

"Предстоят ни тежки избори, трябва да сме силни, консолидирани и безкомпромисни. Убеден съм, че на следващия вот БСП трябва да е лицето на промяната в страната", каза той и анонсира пленум на партията в началото на следващата седмица. 

В експозето си пред медиите Станишев изрази подкрепа за действията на БНБ и правителството по стабилизирането на Корпоративна търговска банка. Решението е работещо и ние заставаме зад него, защото то показва, че има силна и ефективна държава, която в трудни моменти може да действа адекватно, коментира лидерът на БСП. 

Сергей Станишев е предложил Атанас Мерджанов да го наследи на поста председател на групата на левицата в парламента.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване