06/25/14 19:42
(http://www.klassa.bg/)

В Тайланд задържаха руски мафиот

 Тайландските власти са арестували основателя и лидер на една от знаковите руски престъпни групировки – руснака Александър Матусов, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според руските правоохранителни органи, които търсят Матусов от 2009 г., групировката му е отговорна за повече от 60 убийства и много отвличания.Известният в криминалния свят като Басмач е бил задържан с фалшив корейски паспорт, съобщиха тайландските власти на пресконференция в столицата Банкок.

Басмач означава лидер на въоръжена съпротива срещу болшевиките и съветската власт в Средна Азия до 1932 г. След разпадането на СССР и отварянето на границите на Русия, Тайланд стана популярна туристическа дестинация сред руснаците.

В края на февруари полицията в Тайланд задържа друг руснак, издирван от Москва за отвличане и изнудване. Дмитрий Ишмухаметов призна тогава, че живее с фалшив чешки паспорт.

През март 2008 г. в Тайланд беше задържан и бившият офицер от съветските военновъздушни сили Виктор Бут, известен като Търговеца на смърт. Две години по-късно той беше екстрадиран в САЩ и осъден на 25 години затвор за трафик на оръжие.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване