06/25/14 04:57
(http://www.klassa.bg/)

Да назовем улица на името на полк. Спирдон Спирдонов

 Общественият съвет по въпросите на отбраната (ОСВО) обяви днес нова патриотична инициативапод надслов „Да назовем поне една улица на името на нашия полк“. Целта е, както пише в приетото писмо до министъра на регионалното развитите и благоустройството, областните управители, кметовете и общинските съвети, да останат в паметта на поколенията имената на безсмъртните и непобедими полкове и дивизии от Българската армия, чието формиране и дислокация е в рамките на населеното място. Според организациите имената на полковете и дивизиите преднамерано се подменят и хвърлят в забвение.

В писмото, което е подписано от генерал-лейтенант от резерва Кирил Цветков – председател на ОСВО и на Асоциацията на Сухопътните войски, генерал-лейтенант от запаса Стоян Топалов – председател на СОСЗР, младши лейтенант от запаса Петър Велчев – председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, доц. д.р Иван Сечанов – председател на Съюза на ветераните от войните и к.д.п. Атанас Илев – председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, се посочва още: „Това е нашата история, това е нашето героично минало, с което заслужено се гордеем, това е истината, около която да се опитаме да обединим и възродим нацията. А какво по-добре служи на идеята от това, да се разходиш по улицата на нашия полк или дивизия, в които са служили нашите деди и бащи и да прочетеш накратко за тяхната героична история!“

Убедени сме, обръщат се 29 организации от отбраната и сигурността към министъра на регионалното развитие и благоустройството, областните управители, кметовете и общинските съвети, че ще прегърнете инициативата и в скоро време по улиците на родните ни градове ще заблестят имената на нашите героични полкове и дивизии.

За информация относно вашите полкове и дивизии се обръщайте към Асоциацията на Сухопътните войски на България и ОСВО на имейлите: osvo2011@gmail.com , office@blfa-bg.orgНа сайта на ОСВО ще бъде открита страница на улиците от населените места, носещи имената на полковете и дивизиите.За контакти: мобилен тел: 088847 20 43-ген. Цветков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване