06/25/14 19:33
(http://www.klassa.bg/)

Мик Джагър е като черна котка за футболните отбори

 Сър Мик Джагър едва ли е доволен от футболните фенове в Бразилия.

Стана традиция за световно първенство по футбол бразилците да следят зорко подкрепяните от рок ветерана отбори и да се шегуват с лошия късмет, който той им носи, предаде Асошиейтед прес.

Италия е най-новата жертва на "лошото пророчество" на 70-годишния Мик Джагър.

На концерт в Рим в събота рок ветеранът прогнозира пред 70-хилядната публика, че четирикратните световни шампиони ще надделеят над уругвайците и ще продължат напред на Мондиала. Италия обаче загуби с 0:1 от Уругвай и отпадна от турнира.

През май на концерт в Лисабон сър Мик Джагър предрече, че Португалия начело с топ играча във футбола Кристиано Роналдо ще спечели всеки мач на световното първенство в Бразилия.

Португалия е на ръба да отпадне, след като се размина с победите в мачовете си от груповата фаза.

По-рано на Мондиала Джагър отново стана обект на сърдечни шеги, след като отправи призив в социалната мрежа Туитър към сънародниците си да подкрепят тима на Англия срещу Уругвай. Англичаните загубиха.

И макар да се шегуват с футболните трепети и прогнози на Мик Джагър, бразилците обичат неговата музика.

Концертът на "Ролинг стоунс" през 2006 г. на Копакабана в Рио де Жанейро привлече близо 1 млн. души – много повече от двадесетте хиляди, които сега се събират на прочутия плаж, за да гледат световното първенство на огромен екран.

Фронтменът на легендарната британска група също обича бразилците – преди 15 г. рокаджията увеличи населението на страната, като стана баща на момче от връзката си с бившата местна моделка Лусиана Хименес.

Манията на бразилците по футболните прозрения на Мик Джагър, или по-скоро по липсата на такива, започна преди четири години на световното първенство по футбол в Южна Африка.

Търсейки оправдание за загубата на страната им от Холандия на четвъртфинала, бразилците го намериха в лицето на Джагър, който беше забелязан на стадиона заедно със сина си, облечен с бразилска тениска.

Още преди това на Мондиала в южноафриканската република Мик Джагър вече си беше спечелил репутацията на "лош пророк".

Фронтменът на "Ролинг стоунс" подкрепяше САЩ на стадиона заедно с Бил Клинтън. Американците загубиха от Гана във втория кръг. Ден по-късно Джагър стана свидетел как Германия смазва Англия с 4:1, припомня агенцията.

Дали Мик Джагър ще предизвика съдбата и ще обрече на провал още някой отбор на сегашния Мондиал, остава загадка.

Но ако е така, бразилците се молят музикантът да не се окаже "лош пророк" за тях.

Часове след загубата на Италия в социалните медии заваляха молби към Мик Джагър да си мълчи или още по-добре – да предостави "некъсметлийското" си заешко краче на омразните съперници от Аржентина.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване