06/26/14 09:16
(http://pik.bg)

Майката на 30-тата жертва на релсите на едно и също място: Не искам повече смърт!

Майката на 30-тата жертва на релсите на едно и също място: Не искам повече смърт!

Съкварталци и приятели се събраха тази сутрин край жп прелеза Горна баня-"Овча купел", където на 17 юни т.г. загина Валери Цонев, показа репортаж на Тв7.

Още преди 20 години жителите на квартала сезирали институциите, че няма как да стигнат до домовете си, освен през жп-линията, но никой не им обърнал внимание.
Почернената майка на Валери каза, че мъката ще остане за тяхното семейство, но иска да спрат жертвите на това място. "Тук съм, защото не искам повече смърт. Аз като дете съм минавала на това място, той още като дете е пресичал - служил е в ПЖИ. Не търся възмездие. Нека община ли ще е, държава ли ще е - някой да направи нещо. Искам на тези линии повече да няма смърт", каза майката на последната жертва.

Валери е трийстата жертва на този прелез. "Вчера видях майки с колички да минават на този прелез. Искам тук да няма повече смърт. Понеже детето ми беше всеотдаен към приятелите си, нека направим нещо. Нашата мъка ще си остане за нас, но искам повече майки в траур да няма", допълни майката.

На протеста бяха и много негови приятели. Млада жена каза, че не живее в квартала, но подкрепя исканията на хората. "Валери беше кум на моята сватба, не живея тук, но съм солидарна с хората тук. Нашата молба е повече да не умират хора така. Валери даде живота си, за да спаси десетки други", каза кумицата на последната жертва.

От Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) се оказало, че всички отговорни лица са в командировка, но са получили отговор, че хората пресичат на това място нерегламентирано. "Проблемът може да бъде решен единствено, ако общината поиска да бъде изграден надлез или подлез", пише в становището на НКЖИ.

"Няма алтернативен маршрут да стигнем до домовете си", отсякоха хората от Горна баня. Жена, събирала подписи преди 20 години заяви, че никой не е обърнал внимание на сигнала й.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване