06/26/14 20:54
(http://pik.bg)

Подводни фотографи се събират в Китен

Подводни фотографи се събират в Китен

Петия републикански фестивал по подводна фотография се провежда от днес до 29-ти юни в къмпинг "Китенски залив". „Ако си водолаз, харпунджия или просто обичаш да се гмуркаш с маска плавници и шнорхел, то значи си един от нас и гмуркането ти носи приятни емоции. Приятели, да се съберем в Китен и за пета година да си правим това, което обичаме - да се гмуркаме заедно".

Това е поканата, която организаторите отправят към любителите на морето и фотографията. Както и предни години и сега организаторите са предвидили различни надпревари. Конкурс „Новобранец на годината" ще е за снимки, на които присъстват водолази или алпинисти, направени по време на фестивала. Наградата е Водолазен курс първо ниво по системата на SSI.

В състезанието не могат да участват сертифицирани водолази. В конкурса „Най-голяма отстреляна риба" ще участват риби с тегло над 300 гр. Всеки състезател участва само с една риба. Уловът ще се предава в къмпинга, за да се претегли. За любителите на кулинарията е конкурсът „Златния черпак". При него ще се оценява най-вкусната рибена чорба.

Надпреварата ще се провежда през всяка от вечерите. Ще има и Национално състезание с плавници 2014. Участниците се разделят на мъже и жени, като ще им бъдат раздадени плавници с каишка. Състезателите разгряват предварително, обуват плавниците и се нареждат на старта. Най-бързият бегач с плавници по пясъка печели награда. При класирането на снимките - победител ще е фотографията, събрала най-много първи места.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване