06/27/14 23:15
(http://pik.bg)

ГЕРБ, БСП и ДПС готвят кризисен кабинет! Томислав Дончев и Димитър Николов - възможни премиери!

ГЕРБ, БСП и ДПС готвят кризисен кабинет! Томислав Дончев и Димитър Николов - възможни премиери!

При президента Росен Плевнелиев може да се обсъжда вариант за съставяне на кризисен експертен кабинет с консенсусни фигури и с подкрепата на ГЕРБ, БСП и ДПС в рамките на този парламент. Това пише "Труд" позовавайки се на информирани източници, участвали на консултациите в парламента днес. 

Идеята била експертното правителство да работи за кратко и след това да бъде назначено и за служебен кабинет от президента, за да подготви предсрочните парламентарни избори. При този сценарий те може да бъдат и през октомври, но може и да се отложат малко във времето. Целта била да се гарантира спокойствие и да се свърши работа по конкретни приоритети.

На тази версия плъзнаха също варианти - ново правителство с мандата на ГЕРБ и подкрепа от левицата е едната опция. Този сценарий си има и проектопремиери: за поста се спрягат евродепутатът Томислав Дончев и кметът на Бургас Димитър Николов. Двамата са в ръководството на партията на Бойко Борисов.

"За този вариант се говори от известно време, а една от идеите бе така да се изолира ДПС от управлението", пише "Труд", позовавайки се  на свой източник, запознат с разговорите. Според версията му хората на Лютви Местан обаче "са се усетили". Имало други обективни пречки пред такъв сценарий.

Втората опция е експертното правителство да е с мандат на левицата и с експерт, одобрен от всички парламентарни сили, кандидат за премиер.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване