06/27/14 20:26
(http://pik.bg)

Проф. Константинов: Кабинетът ще управлява до 5 август, може да стане и служебен

Проф. Константинов: Кабинетът ще управлява до 5 август, може да стане и служебен

"Независимо дали ще подаде оставка или не, правителството ще продължи да управлява до 4 или 5 август", твърди проф. Михаил Коинстантинов, съобщава "Фокус". По думите му, след тази дата ще бъде назначено служебното правителство.

„Правителството може да подаде оставка когато поиска, но президентът с указ ще назначи служебен кабинет и ще определи изборите за 5 октомври. По Изборен кодекс управляващите трябва да останат начело на държавата 60 дни преди изборите. В случая това се пада 4 ли 5 август и дотогава кабинетът „Орешарски“ ще управлява, най-вероятно с оставка, тъй като до тогава трябва вече всичко да е ясно. Това е по Конституция и по Изборен кодекс. Така ще бъде, защото е разписано от закона“, каза още проф. Михаил Константинов.

Той допълни, че чисто теоретично президентът може едно към едно да напише, че настоящият кабинет става служебен кабинет. Константинов каза още, че с оглед на обстановката в страната служебният кабинет няма никакви пречки да решава важни въпроси. Според него, заем от 5 милиарда лева няма да е достатъчен за оправяне на проблемите и затова е необходим заем от 10 милиарда лева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване