06/28/14 12:01
(http://pik.bg)

Валери Симеонов: Има връзка между политическата и финансовата нестабилност

Валери Симеонов: Има връзка между политическата и финансовата нестабилност

Хубавото през последните дни, е че най-после политическите сили се договориха за дата на извънредните избори, каза в коментар за политическата обстановка в страната съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов, съобщи "Фокус".

„С чисто политически средства се опитаха да се справят с явно неудобната за част от партиите личност на Цветан Василев, удряйки неговата банка. Банката беше ударена по един недопустим начин като държавните предприятия от сферата на енергетиката изтеглиха своите вложения. Естествено това не остана тайна и веднага тръгнаха да теглят по-крупни и частни вложители своите средства. И банката беше затворена с цел нейното спасяване. Това всъщност е една политическа екзекуция първо в посока Цветан Василев, но се получи обратното, да не използвам силни думи, но се постави началото на екзекуцията на банковата система”, каза Симеонов. По думите му отговорност за банковата криза носи лично Иван Искъров и трябва да му бъде потърсена отговорност от прокуратурата. „Но не от тази импотентна прокуратура, която се ръководи от Цацаров, а от истински разследващи. Явно е, че ръководството на БНБ не е упражнявало необходимия контрол върху безобразното раздаване на необезпечени кредити от КТБ. Сега се изправиха да ни успокояват и да ни призовават да запазим спокойствие, но те самите не са си свършили работата със задължителния контрол, който трябвало да упражняват. Банковият надзор е допуснал едно източване на тази банка и след като са го допуснали за това се стигна и до тази криза”, каза Симеонов. Относно обединението на политиците , че на страната и е необходимо „правителство на спасението” съпредседателят на Националния фронт за спасение на България каза, че напоследък е станала много модерна думата „спасение”, която е заложена и в името на НФСБ. „Аз съм доволен от това. Оказа се, че три години след като ние поставихме като най-важен въпроса за спасяването на България във всички аспекти най- сетне всички политици го разбраха. Актуален е въпросът и такова правителство е добре да се състави, но с отговорни политици. В никакъв случай не трябва да се повтарят добре познатите „муцуни” да циркулират в обръщение като евентуални членове на това правителство”, каза още Валери Симеонов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване