06/28/14 15:49
(http://pik.bg)

Планински спасители търсили с куче загиналите от водния потоп деца

Планински спасители търсили с куче загиналите от водния потоп деца

Специализиран екип от планински спасители с куче от Пловдив се е включил при търсене на едно от загиналите от наводнението деца от Варна, съобщава радио "Фокус"-Пловдив, позовавайки се информация от Таня Георгиева, председател на Областния съвет на БЧК.

„Други доброволци от БЧК Пловдив не участваха в тези спасителни акции, тъй като в града бяхме също в бедствена готовност, при нас също имаше опасност от природни бедствия” каза Георгиева. Доброволци на Червения кръст от съседните области и до момента продължават да работят, като се сменят, добави Георгиева. БЧК Пловдив също поддържа връзка и е в готовност да изпрати екип, ако се наложи. Според Таня Георгиева, свидетели сме на явление, при което много хора се включиха да помагат с доброволен труд при наводнените райони. Там все още има необходимост от минерална води и дезинфекционни материали, но в никакъв случай от дрехи, добави Георгиева. Складовете са препълнени. Когато човек няма дом, дрехите не са толкова важни, колкото възстановяването на терени. Това ще бъде дълъг процес на възстановяване на нормалния начин на живот, смятат от БЧК. Цялата благотворителна кампания е за това да се възстанови нормалния начин на живот на тези хора.

За последните три години има засилен интерес към доброволчеството, не само при бедствия, а и при различни действия в нормалния живот, каза Таня Георгиева. Отзоват се много граждани, които искат да бъдат обучени като доброволци. Това е големият ангажимент на БЧК, добави тя. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване