06/28/14 11:38
(http://pik.bg)

Сухопътните войски участват във възстановяването на Добрич

Сухопътните войски участват във възстановяването на Добрич

Продължава помощта, която оказват модулни групи от Сухопътните войски във възстановяването на Добрич след наводнението. Днес 48 военнослужещи от военни формирования  в Шумен и Белене разчистват срутени къщи, изхвърлят строителни отпадъци почистват канализацията в града.

От 27 юни, когато се включиха във възстановителните дейности в Добрич, модулните групи работят в три от засегнатите части на града. Военнослужещите от първата група почистват отводнителен каналот натрупаните дървета, храсти и други отпадъци. До края на работния ден вчера те изчистиха над 400 метра от него.

Втората група участва в отводняването на станция на ВиК в Добрич, за да се възстанови нормалното водоснабдяване в града. С помощта на 4 моторни помпи вчера бяха изпомпени над 310 куб. метра вода.

Третата група от военнослужещи разчистват отломки, строителни отпадъци и наноси от тиня в района на Хуманитарната гимназия. Бяха извозени 130 куб. метра с отпадъци.

Изпълнението на задачите в помощ на населението от Добрич ще продължи и утре.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване