06/28/14 16:00
(http://pik.bg)

Титаник в Добрич! Съседи спасявали удавника Сюлейман, но не успели

Титаник в Добрич! Съседи спасявали удавника Сюлейман, но не успели

Като пълноводна река потече язовир “Плачи дол” към Добрич. Мълвата най-напред донесе, че жертвите в Добрич са три. След това изчезнала жена бе открита, а един от мъжете не бе издържал на напрежението и издъхнал, преди още водата да залее града.


Официално удавен във водния ад е само 62-годишният Сюлейман Реджеп, пише "24 часа".

Той прекарал преди дни инсулт и не успял да се спаси. Като във филма “Титаник” двама негови съседи се опитали да го изведат от потъващия дом.

“Целият бул. “Русия” е като море с вълни. С лодки ни изкарваха от къщите. Домовете ни се рушат, стените падат. Полицаите и пожарникарите ни помагат, но като се оттече водата, какво ще правим без къщи?”, вайкаше се Гергана Попова от квартала.

Неузнаваеми с мръсотията, калта и смрадта са все още бул. “Русия”, ул. “Дунав”, ул. “Климент Охридски”, “Вида Димитрова", ул."Поп Богомил”, ул. "Индже войвода". Над 700 къщи са като във Венеция - наполовината под вода.

Последното голямо наводнение е било през 1949 г. То е взело 16 жертви и оставило без дом 300 семейства. Хората вадели сламениците от леглата си, за да ги дадат на бедстващите. Сега обаче Добрич се прочу и с първите мародери, опитали се да отнесат два телевизора от обезлюдена къща на улица “Копривщица”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване