06/29/14 08:05
(http://pik.bg)

„Български пощи” на печалба с 521 000 лв.

„Български пощи” на печалба с 521 000 лв.

За първите пет месеца на тази година „Български пощи” за първи път излязоха на печалба ¬ 512 000 лв. Това отчете транспортният министър Данаил Папазов.„След направения основен ремонт, 39 от пощенските клонове у нас са във великолепно състояние”, похвали се още той. Освен това Папазов подчерта, че след въвеждането на електронния картон, пенсионерите вече имали възможност да взимат пенсията си и от друг град, съобщава „Монитор”.

„Пощата вече е и оператор на ваучери. Открихме и клонове, които работят на „Дунав мост 2”, отбеляза още министърът.

В България най-далечните транспортни дестинации били в рамките на около 500 км. „В този смисъл железницата ни може да се съживи, само ако бъде включена в международни трасета”, обясни също така Папазов. 

Той добави, че в момента се правели много ремонти по инфраструктурата и се работело за подобряването на дейността на „Товарни превози”. 

„Дълги години не се е водил диалог между БДЖ и кредиторите, така че да бъде чута позицията и на двете страни. Още от първия ден се опитахме да възстановим този диалог”, увери Папазов.

Според него правителството на Пламен Орешарски е направило решителни стъпки за намаляване на дълговете ¬ 721 млн. лв. били задълженията в началото на мандата, а в момента те възлизали на малко над 580 млн. лв. Министърът е категоричен, че са правени доста грешки, които са натрупани през годините. Той даде за пример съкращаването на бройки, без да се търси ефективна работа на дружеството.

По отношение на електронното правителство Папазов напомни, че е приета стратегия и пътна карта. „Вече над 32 от регистрите започнаха да си говорят помежду си и над 30 млн. лв. са спестените средства, които се разходваха за документи между регистрите. 

Сега те електронно си обменят информация и получават документи по служебен път. Разработваме още 30 регистъра, така че да станат достъпни до 1 септември. Това е първата стъпка, която направихме към обединението на тези регистри. Втората е идентификацията”, обясни министърът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване