06/29/14 13:59
(http://pik.bg)

Политолог: Правителството трябва да подаде оставка възможно най-бързо

Политолог: Правителството трябва да подаде оставка възможно най-бързо

Моите очаквания от консултациите най-вече са свързани с определяне деня на оставката на кабинета „Орешарски” – това е основното, което трябва да се случи, заяви политологът Даниел Смилов, информира "Фокус".

„Също така очаквам големите партии, представени в парламента, да дадат подкрепата си на президента за съставяне на служебно правителство, кактo е предвиденo от Конституцията. Не би трябвало партиите да се опитват да налагат решения на президента, още повече, че аз не виждам готовност в самите партии да излязат с общо решение, така че водещата, инициативната и отговорната страна за служебния кабинет трябва да бъде президента, както предполага и самата Конституция”, заяви Смилов.

По думите му, президентът едва ли ще се опитва да предложи друга дата за предсрочните парламентарни избори, различна от предложената дата 5 октомври от политическите сили. Според Смилов, няма нещо особено в избора на датата за предсрочните парламентарни избори. „Много се изговори за съвпадането й с мюсюлмански религиозни празници. Това, според мен, няма да има някакъв решаващ ефект върху изборите било то като активност или резултат.

Други са проблемите в страната, които не са свързани конкретно с датата за провеждането на предсрочните избори, стига тя да е в разумен срок, който срок беше определен и от самите партии”, допълни Даниел Смилов. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване