06/30/14 12:58
(http://www.klassa.bg/)

Apple разработва хардуер за умни домове

Apple има сериозни намерения да навлезе в пазара на умни домове. Според информация на онлайн изданието 9to5mac компанията от Купертино е започнала да разработва различни устройства за умни домове.

В Купертино смятат, че този пазар има много голям потенциал и постепенно ще привлича все по-голямо внимание от потребителите. Засега компанията не е избрала конкретна посока, в която да се насочи. Тя разработва различни устройства, като проучва възможностите им да се наложат на пазара.

Малко вероятно е Apple да стане директен конкурент на Nest, която вече е собственост на Google. Компанията предпочита аудиосистеми, контролни модули и панели.

Разбира се, Apple ще се възползва максимално и от своя софтуерен пакет HomeKit, който представи по време на последната си конференция. Целта на HomeKit е да осигури съвместимост между мобилните устройства на Apple и останалите услуги, които ще се появят с времето. Така те ще могат да се управляват директно от iPhone, iPad или iWatch.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване