06/30/14 12:51
(http://www.klassa.bg/)

Google спира мобилното приложение QuickOffice

 Google обяви, че до няколко седмици ще свали от онлайн магазина си приложенето за редакция на документи QuickOffice. След това нови потребители няма да могат да инсталират това приложение и ще трябва да разчитат на Google Drive.

Интернет гигантът съобщава, че именно в Drive ще бъдат интегрирани функциите на QuickOffice, така че потребителите няма да са ощетени. Освен това всеки, който вече е инсталирал QuickOffice на своето устройство, ще може да продължи да го използва без ограничения. Той обаче няма да получава нововъведенията, които ще продължават да се правят за Google Drive.

От компанията допълват, че новите потребители няма да могат да инсталират приложението след като то бъде свалено от Google Play и App Store на Apple. Google придоби QuickOffice през 2012 г., като през това време положи доста усилия по развитието на приложението. Първо то стана безплатно за бизнес клиенти, а след това и за обикновени потребители.

Компанията продължи и с въвеждането на функции, подобрения в интерфейса. Имаше и добавка за браузъра Chrome. Със сливането на възможностите на приложението с Google Drive обаче, според интернет гиганта се обезсмисля поддръжката на самостоятелната програма.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване