06/30/14 19:44
(http://pik.bg)

Бриго Аспарухов: Станишев може да ръководи партията и от Брюксел

Бриго Аспарухов: Станишев може да ръководи партията и от Брюксел

Избор е на Станишев дали ще подаде оставка като лидер на БСП. Аз считам, че преди избори да се отива в такава посока без яснота какво точно се цели с такава смяна е опасно. Депутатството не пречи на Станишев в Брюксел да си ръководи партията, трябва да се обмисли. Това коментира пред "Фокус" Бриго Аспарухов по повод ситуацията в БСП.

"Преди Бузлуджа технически няма време за конгрес на партията, защото такива форуми са предшествани от конференции, областни съвети. По всяка вероятност конгрес би се състоял след изборите – така мисля, че ще има време, може би други хора мислят по друг начин. Това коментира Бриго Аспарухов по повод ситуацията в БСП.", уточни той.

"Има много изходи. Едно е сигурно – социалистическата партия съумява винаги да решава проблемите и да преодолява трудности. Това не е клише, а е исторически доказано. В глобалната картина на света левиците изпитват навсякъде трудности, външните фактори ни влияят”, коментира той.

„Трябва да се търси новия път на левицата, със стари шаблони не може да се върви напред. Изобщо всички леви партии в Европа търсят своя нов път, което става с активна дискусия, анализи, усещане нагласите на хората. По дефиниция социалистическата партия е на трудещите се. Мисля, че това е правилния път – към труда, а не към пролетариата. Една лява партия трябва да върви към трудещите се хора и бизнеса”, каза още Бриго Аспарухов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване