06/30/14 07:00
(http://pik.bg)

Дават Антон Кутев на прокурор и на ДАНС за диверсия срещу банковата система

Дават Антон Кутев на прокурор и на ДАНС за диверсия срещу банковата система

Червеният депутат Антон Кутев може да бъде подведен под съдебна отговорност заради изказването си, че е застрашена стабилността на още една банка, след като гражданското сдружение „Природата за хората" сезира прокуратурата и ДАНС. От сдружението посочват, че са подали до главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на ДАНС Владимир Писанчев сигнал срещу Кутев „за престъпление против Република България, свързано с паричната и кредитна система на страната".

Повод за действията на сдруженитето е коментар на Кутев, направен на 25 юли в сутрешния блок на Нова телевизия, пише news.bg. 

„Опитаха се да съборят една банка, някой се опитва да събори и следваща банка в момента, доколкото аз усещам...", заяви тогава депутатът. 

„Лишаването от свобода, съгласно НК за това престъпление е от 3 до 10 години, а в особено тежки случаи, каквато е настоящата масова психоза и паника в населението, свързана със спестяванията на гражданите в банките, лишаването от свобода е от 5 до 15 години. В сигнала настояваме незабавно да започне проверка на Главна прокуратура и ДАНС срещу депутата Антон Костадинов Кутев, сваляне на депутатския му имунитет и подвеждането му под наказателна отговорност" - се казва в изявление на  гражданската организация, изпратено до медиите.

От „Природата за хората" посочват, че тиражирането в националния ефир на твърдения, създаващи затруднения в работата на банковата система и подкопаващи финансовата стабилност на държавата, е престъпление съгласно чл. 107 на  Наказателния кодекс.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване