06/30/14 12:55
(http://www.klassa.bg/)

Най-бързият сериен "Ягуар" ще е в лимитирана серия

 "Ягуар" използва фестивала на скоростта в Гудууд през миналата седмица, за да представи първия свой модел, доработен от експертите от звеното за фирмен тунинг "Спейшъл Оперейшънс" ( Jaguar Land Rover Special Operations team). Моделът F-Type Project 7 отдава почит на най-успешния "Ягуар" в надпреварата" "24 -те часа на Льо Ман" - D-type, дебютирал на пистите преди 60 години.

Цифрата седем в името на F-Type Project 7 пък идва от броя на победите на марката в състезанието за издръжливост. От модела ще бъдат произведени 250 бройки.

Лансирането им едва ли ще е проблем пред факта, че "Ягуар" F-Type Project 7 е най-мощният и най-бърз сериен модел на марката. Говорим за 575 конски сили (с 25 повече F-Type R Coupé) 680 Нм. максимален въртящ момент, ускорение до 100 км/ч за 3.9 секунди и електронно ограничена на 300 км/ч максимална скорост.

Впечатляващите данни се осигуряват от 5.0-литров V8 бензинов мотор с турбо, комбиниран с осемстепенна автоматична спортна трансмисия. Не е без значение и фактът, че "Ягуар" F-Type Project 7 е с 80 кг по-лек от F-Type V8 S Convertible и тежи само 1585 килограма.

Това е постигнато с широкото използване на елементи от въглеродни влакна и други компотизни материали. Добрата новина за всички почитатели на "Ягуар" е, че F-Type Project 7 има сертификат за използване по публичната пътна мрежа, а макар и спортен, предлага и скромен багажник с капацитет 196 литра.

Спирането на палавия автомобил е поверено на спирачки с елементи от въглеродни влакна и керамика, като предните дискове са с размер 398 мм, а задните - 380 мм. В допълнение серийно автомобилът разполага със системата Torque Vectoring by Braking, който се грижи чрез прехвърляне на спирачна сила и въртящ момент между колелата да подпомогне следването на зададената с волана траектория.

 

 

Допълнителните аеродинамични елементи пък осигуряват със 177% по-добро притискане към пътя при движение с 300 км/ч в сравнение с F-Type Convertible. "Ягуар" F-Type Project 7 разчита на специално преработено за него окачване, като на разположение е и системата с адаптивни амортисьори Jaguar Adaptive Dynamic.

Водачът може да променя и настройките на волана, скоростната кутия и реакцията на педала на газта през 8-инчовия тъчскрийн в салона.

Двете седалки в салона са максимално олекотени и спортни, а четириточковите предпазни колани се предлагат като опция. Специалният характер на автомобила в салона личи от карбоновите акценти и облечения в "Алкантара" волан.

"Ягуар" F-Type Project 7 се предлага в пет цвята - Ultra Blue, Italian Racing Red, British Racing Green Ultimate Black и Glacier White.

  •  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване