06/30/14 12:35
(http://www.klassa.bg/)

ПИБ обслужва вносителите на отделни гишета, без такса за отказалите се да теглят

 Първа инвестиционна банка съобщи, че поради нарастващия брой на клиентите, които в петък са направили заявка за теглене на суми и днес искат да се откажат от тегленето и нарушаването на депозитите, банката няма да събира предвидените по тарифа такси.

Офисите на банката в цялата страна работят с усилено темпо и обслужват всеки клиент, уверяват от институцията.

Много клиенти, дошли да внасят средства, ще бъдат обслужени на отделни бюра.

Ръководството на банката благодари на всички клиенти за търпението и доверието, както и за това, че не се поддадоха на зловредните слухове срещу българската банкова система.

В петък банката изплати 800 млн. лв. на клиенти, изплашени от заблуждаващи анонимни есемеси и обеща днес да работи нормално.

Междувременно в социалната мрежа се появи инициатива "Не позирай, депозирай" в подкрепа на банковата система и срещу паниката. 

Вчера след среща с политическите сили, представени в националния и европейския парламент 
президентът Росен Плевнелиев заяви, че парите на гражданите и фирмите са гарантирани, валутният борд е непоклатим, валутният курс на лева към еврото ще остане непроменен до влизането на България в еврозоната, а държавата ще защити всяка банка. 

Уважаеми читатели, решихме да оставим форума отворен, тъй като вярваме в необходимостта от спокойна дискусия по същество за ситуацията около банките. Напомняме ви, че заради ограниченията на Закона за кредитните институции, "Дневник" е уязвим при коментари, които могат да се тълкуват като уронващи доброто име на банките и доверието в тях. Всички коментари, съдържащи непроверени факти или твърдения, както и тези, които не отговарят на правилата на форумите в "Икономедиа", ще бъдат изтривани. Ще сме благодарни на читателите, които докладват коментари с неприемливо съдържание през бутона във форума.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване