07/01/14 06:11
(http://www.klassa.bg/)

TV7 поиска несъстоятелност

 Шефовете на ТV7 поискаха от съда да обяви телевизията в несъстоятелност, стана ясно от официално съобщение на медията вчера. Причината за това действие са забавени плащания към доставчици след блокирането на сметките й в Корпоративна търговска банка (КТБ). Новината дойде, след като част от кредиторите, сред които е известно, че е и продуцентската компания "Ноу фрейм медия България" АД на Николай Бареков, внесоха в СГС молба за откриване на производство по несъстоятелност заради големи дългове на телевизията.
В съобщението се уточнява, че към настоящия момент тази
процедура
по никакъв начин няма да засегне работата на телевизиите от медийната група и излъчването на тв сигнала. То е подписано от името на ръководството на TV7 и BBT. Последната вече не съществува, като на нейно място се излъчва новинарският канал NEWS7.
Производството по несъстоятелност е дълга юридическа процедура, в хода на която ще се установи реалната възможност на ТV7 и ВВТ да се разплащат с действителните си кредитори, както и състоянието им на платежоспособност. На практика това действие защитава телевизиите от недействителни претенции на кредитори, заявяват от ръководството на медиите.
В края на миналата седмица стана ясно, че "Ноу фрейм" претендира за просрочени задължения в размер на няколко милиона лева. Продуцентската компания правеше голяма част от предаванията на TV7. Основен акционер в нея от тази година е Николай Бареков. Тя осъществяваше и тв реализацията на турнето "България без цензура". Дружеството е правоприемник на "Ноу фрейм медия" АД на Емил Кошлуков.
Очаква СГС да образува делото и най-късно
в срок от три месеца
да се произнесе с решение дали е констатирана неплатежоспособност.
Междувременно водещата на „Гореща точка” Ива Николова обяви в ефир, че напуска сутрешния блок на TV7 заради „невъзможността да взима обективни мнения от основните политически лидери”.
"Аргументирайки се с нежеланието на политици да гостуват в нейната рубрика, тя постави своя професионализъм под въпрос", разпространиха в отговор от телевизията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване