07/01/14 10:57
(http://pik.bg)

Ген. Червенков: Престъпността няма да ескалира по време на управлението на служебен кабинет

Ген. Червенков: Престъпността няма да ескалира по време на управлението на служебен кабинет

Не може да се очаква ескалация на престъпността по време на управлението на служебен кабинет.

Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на Военното разузнаване и министър на вътрешните работи в служебния кабинет 1994-1995 година.

Според него, ако се направи сравнение с времето, когато той е бил вътрешен министър, има промяна в структурата на престъпността. Ако пред 1994 г. кражбите на автомобили са представлявали най-голямата част от престъпленията, то сега този вид престъпление се нарежда сред последните места, уточни ген. Червенков. Според него, за тази промяна оказват влияние и икономическата, и политическата, и социалната обстановка. „В един период като сегашния, когато, въпреки всичко, има мобилизация на национално ниво, като цяло общият брой на престъпленията намалява“, увери ген. Червенков. Той каза още, че има съществена разлика между обстановката в страната сега и тази в началото на 90-те години на миналия век. „Българите са се примирили със ситуацията в държавата сега, докато в началото на Прехода хората бяха по-оптимистично настроени, въпреки многото проблеми“, коментира ген. Червенков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване