07/01/14 19:40
(http://www.klassa.bg/)

Гриша Ганчев на посещение в следствието за обяснения по аферата "Захар"

 Собственикът на "Литекс Моторс" Гриша Ганчев е бил привикан на разпит в Националната следствена служба днес по обед. Той си е тръгнал десет минути по-късно, след като е отказал да дава показания. Повод да отиде в следствието е т.нар афера "Захар", по която обвиняеми са синът на Ганчев - Данаил Ганчев,  както и Милко Талев, Ивайло Талев, Тодор Симеонов, Камелия Мирчева, Милко Димитров. Те прекараха известно време в ареста през май 2012 година по обвинения, че са злоупотребили с внос на захар.

По-късно обвинения получи и Ганчев. Тогава му беше определена рекордната мярка за неотклонение от триста хиляди лева. 

Двугодишният срок за разследване по случая изтича през август 2014 г. По информация на "Дневник" повод Ганчев да бъде извикан е, че Милко Талев се е възползвал от скорошната промяна в Наказателно- процесуалния кодекс и е поискал заради изтичащия срок разследването или да приключи и в съда да бъде вкаран обвинителен акт, или прокуратурата да го прекрати.

От прокуратурата не коментираха какво се случва с разследването. По неофициална информация обаче се върви към повдигане на обвинения. 

Според БНР на Ганчев е бил връчен списък с въпроси, но той се възползвал от правото си да не дава обяснения. 

Малко след излизането на Ганче в Националната следствена служба е влязъл и един от бившия издател на "24 часа" и "Труд" Огнян Донев. Той и Любомир Павлов бяха обвиняеми за пране на пари и документна измама, но през пролетта на 2013 г. разследването беше прекратено. На двамата беше наложена гаранция от по 50 хил. лв. Оказа се, че Донев е бил в следствието, за да си получи парите обратно. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване