07/01/14 05:58
(http://pik.bg)

Джон Лоутън посрещна за девети път Джулая в Каварна

Джон Лоутън посрещна за девети път Джулая в Каварна

Възторжени възгласи, бира, рок, огньове и разбира се вечното парче на „Юрая Хийп” в момент, когато първите слънчеви лъчи пробиха небето.

Всичко това се случва само веднъж в годината – на 1 юли, макар че небесното светило изгрява всеки ден.
Масовото посрещане на първата юлска утрин на морския бряг с див купон край вълните се превърна в български патент.

Джон Лоутън за девети път в Каварна.

И тази година в първите секунди на юлската утрин хиляди гърла пригласяха на вокалиста на на „Юрая Хийп” Джон Лоутън, който изпълни за българските си фенове неостаряващия хит „Джулай морнинг”, докато огнената топка бавно изплува от морската синева край Каварна.

Първите групи забиха там точно в полунощ и се погрижиха купонът да не спире до сутринта. На сцената край местността „Огънчетo” се качиха и момчетата от БТР.

Всяка година за Джулая край Каварна се събират между 3 до 5 хиляди души. Това е най-източният български бряг, затова купонясващите на него фенове първи посрещат слънцето! Джон Лоутън пя за девета поредна година.

„Когато за пръв път посетих страната, не знаех нищо за този празник, но после той придоби голямо значение за мен, затова е толкова важно да съм тук всяка година на 1 юли!”, казва в едно интервю вокалистът.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване