07/01/14 09:52
(http://pik.bg)

Политолог: И в следващия парламент никой няма да има мнозинство

Политолог: И в следващия парламент никой няма да има мнозинство

„Не очаквам разбирателството между политиците, на което станахме свидетели през изтеклата седмица, да продължи“, коментира в предаването "Преди всички" политологът и преподавател в Нов български университет Иван Начев. Според него нито една от партиите няма да има мнозинство в следващия парламент:

„Това означава, че отново ще има коалиция, т.е. крехко разбирателство. Вероятно отново противопоставяне. Това означава политическа и икономическа нестабилност в страната. Това, от което се нуждаем, е консенсус по няколко основни проиритета и независимо кой управлява, те да се следват. А не това, което наблюдавахме при последните три правителства – противопоставяне, резки завои във вътрешната и външната политика, което довежда до това, че на България не се гледа като на стратегически партньор или на партньор, на когото можете да имате доверие, а точно обратното“. Има голяма вероятност и в следващия парламент ДПС да е незаобиколим фактор, коментира Иван Начев. По думите му възможностите за коалиции са различни: „Коалиция между БСП и ГЕРБ засега изглежда невъзможна. Възможните са БСП и ДПС и ГЕРБ евентуално с ДПС, макар че на ГЕРБ никак не им харесва тази идея. Представете си Реформаторския блок, в който има множество интереси, да влезе в коалиция с ГЕРБ. Това означава изключително много непрозрачност и задкулисие. Управлението се нуждае от много прозрачност“.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване