07/01/14 13:06
(http://pik.bg)

Румен Петков: Трябват промени в Изборния кодекс преди вота

Румен Петков: Трябват промени в Изборния кодекс преди вота

Две неща трябва да се променят в сега действащия Изборен кодекс, преди провеждане вота на 5 октомври. Това каза на пресконференция в Пловдив Румен Петков, член на Изпълнителния съвет на АБВ.  Едната промяна била въвеждането на мажоритарния вот, а другата - премахването на узаконеното купуване на гласове в лицето на многобройните наблюдатели. Според него, ако тези две неща не бъдат променени, това означава, че мнозинството в парламента няма никакво намерение да променя технологията на купуване на гласове и мачкането на избирателите.

"Има хора, които избират да членуват в АБВ и то не по конюктурни подбуди не, за да търсят реализация, а защото виждат, че това е начинът за публичност и за борба със задкулисието", каза още Румен Петков. По думите му, това е начинът за противопоставяне на институционалната безпомощност и на съсипването на политическата атмосфера, а от там и на бизнес климата в страната. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване